Wiosenna uczta

Kategoria: Informacje Opublikowano: poniedziałek, 23, kwiecień 2018 Administrator


17 kwietnia 2018 roku uczniowie z Filii w Szczawinie w ramach programu "Owoce i warzywa w szkole" wykonywali kanapki z nowalijek. Dzieci przyniosły do szkoły niezbędne produkty i narzędzia potrzebne do ich przygotowania. Zanim jednak zabrały się do pracy panie prowadzące zajęcia zwróciły szczególną uwagę na to, jak ważna jest higiena i bezpieczeństwo podczas przygotowywania i spożywania posiłków.
Uczniowie wykonując kanapki prześcigali się w pomysłach. Tu  wiosna dała o sobie znać, ponieważ na  świeżym pieczywie znalazły się warzywa ułożone w kształcie motyli, gąsienic, biedronek a nawet kwiatów. Gotowe i poukładane na talerze, znalazły swoje miejsce na szwedzkim stole, wokół którego skupili się zaproszeni na degustację rodzice naszych wychowanków.
Kanapki nie tylko wspaniale wyglądały ale przede wszystkim były smaczne i pełne witamin.

Agnieszka Podleś

Odsłony: 5326